Suomen Veteraanikilpamoottoripyöräkerho ry. (SVKMK)


Kerho on perustettu 16.02.1991 Heinolassa. Kaikki kerhon perustajajäsenet ovat myös Suomen Veteraanimoottoripyöräklubi ry:n jäseniä. Kerhon tämän hetken jäsenistöstä valta osa on myös Veteraaniklubin jäseniä. 
Kerhon tarkoituksena on edistää ja ylläpitää vanhojen kilpamoottoripyörien harrastusta ja kunnostusta sekä luoda edellytyksiä niillä ajamiseen ja kilpailemiseen.
Myös perinne keruu ja vanhojen kisakuskien muistojen ja saavutusten tallentaminen jälkipolville on yksi kerhomme tehtävistä.

SVKMK on Suomen Moottoriliiton jäsen, joten jäsenistömme kilpailulisenssi asiat hoituvat oman kerhon kautta. Juuri kilpailulisenssin saanti oli syy, joka johti erillisen kilpakerhon perustamiseen.
Kerhon jäsenet osallistuvat aktiivisesti sekä Suomessa, että Pohjoismaissa järjestettäviin kilpailuihin, paraatiajoihin ja näytösajoihin.
Varsinkin näytösajoilla haluamme luoda sekä ikäihmisille, että myös nuoremmalle polvelle, sen tunnelman joka aikoinaan aistittiin lukuisilla Suomen TT-radoilla, jotka siihen aikaan olivat yleisestä katuverkosta eristettyjä ratoja (voi niitä aikoja). 
On se hienoa nähdä 75 vuotta "nuoren" kaverin ajavan näissä tapahtumissa pyörällä, jolla hän poikasena ajoi oikein todella kilpaa. Se on NOSTALGIAA. 
Kaikkihan (tai ainakin monet) muistavat Eläintarhan ajot, Ruissalon ajot, Pyynikin ajot, Imatran ajot jne. Parhaimpina aikoina jokaisella "kunnon" paikkakunnalla oli omat TT-ajonsa.
Ikävää, mutta ne ajat eivät enää palaa.

SVKMK
(teksti kirjoitettu 1999)